Kokketræf hos VILA: Danske klassikere i ny forklædning
Fredag den 3. oktober var der kokketræf hos VILA i Stilling, hvor kokke fra forskellige BESTSELLER-køkkener slog hovederne sammen for at servere en menu med danske klassikere i fokus.
Danske klassikere i en moderniseret udgave var omdrejningspunktet i VILAs køkken i Stilling i fredags, hvor der blev afholdt kokketræf for 150 glade og forventningsfulde gæster. Middagens omdrejningspunkt var at skabe en moderne fortolkning af gamle klassikere i tapasformat.
Én enhed, én ret
Kokketræf er et internt arrangement, som afholdes hos Food & Co.’s personalerestauranter hos BESTSELLER. Her slår kokke fra BESTSELLER-køkkener hovederne sammen og skaber en mindeværdig frokostoplevelse hos en af enhederne.
Hver enhed står for at udvikle én ret, som passer til dagens tema. På den måde bliver menuen et samlet udtryk for den fælles kreativitet på tværs af BESTSELLER – men med hver kokkes personlige præg.
Menuen
Efter en formiddag fuld af forberedelser og samarbejde stod menuen klar – fire retter, der hver især fortolkede klassiske danske favoritter på ny.
Snack: Øllebrødsflager – Brande
Køkkenet fra Brande lagde ud med en sprød og rustik snack bestående af øllebrødsflager serveret med en cremet rygeostdip, grøn olie og frisk skolekarse.
Appetizer: Torsk med rødbeder og sennepssovs – CAMPUS
Køkkenet fra CAMPUS forberedte croquette på let bagt torsk med grov kartoffelmos, vesterhavsost, brunet smør og hakket dild. Retten blev afsluttet med en broken gelé på syltet rødbedesaft og et drys frisk dild.
Hovedret: Gule ærter – VILA
VILA var på hjemmebane og havde åbnet op for den helt store produktion af pølser, hvor der blev laver hjemmelavede pølser på velfærdsgris og ingridærter. Pølsen blev præsenteret med flækærtepuré, rehydreret bede i gastrique og en frisk crudité af rød salat.
Dessert: Vi elsker belle Hélène – Aarhus
Aarhus-køkkenet stod for menuens søde afslutning med en nyfortolkning af den klassiske pære belle Hélène. Her blev en hvidvinspocheret Clara Friis-pære kombineret med Saschas mørke chokoladeganache, skilt chokoladesauce og en duftende rosmarinolie.
Flere i fremtiden
Kokketræffet på VILA var en dag, der bød på masser af inspiration, grin og god energi i køkkenet. Vores samarbejde på kryds og tværs styrker båndene mellem vores enheder på BESTSELLER-lokationerne på tværs af landet. Derfor vil vi fortsat afhold kokketræf skiftevis på enhederne, så vi kan blive ved med at udvikle og lære af hinanden samtidig med, at vi har det sjovt.













