ÅRETS FØRSTE TREAT
VINTERTREAT
Vi har startet året ud med at forkæle alle vores dejlige gæster med en goodiebag.
Goodiebag’en indholdte opskrift og alt hvad der skal til for at lave en herlig vintersuppe.
Suppen er baseret på sæsonens bedste grøntsager heriblandt økologiske kartofler, selleri, citroner. Suppen er perfekt til at varme sig på i disse kolde vinterdage.
Vi elsker at overraske og forkæle.
….Hvis du har lyst til at lave vores vintersuppe er opskriften her:
CREMET VINTERSUPPE
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
Et lille eller et halvt knoldselleri
4-5 kartofler
1 økologisk citron
1 bundt bredbladet persille
2-3 forårsløg
Olie eller smør til stegning
1 liter dejlig dansk postevand eller 1 liter hønsebouillon
Evt. 2 dl hvidvin
Valgfrie urter fx. tørret timian, rosmarin og laurbærblade
2-4 dl piskefløde eller mælk
Evt. bacontern, græskarkerner og olivenolie
Fremgangsmåde:
Skræl og skær knoldselleri og kartofler i grove tern.
Hak skalotteløg og hvidløg, og sautér i en gryde sammen med kartofler og selleri i lidt olie ved middel varme – uden at de tager farve. Lad dem sautere i 4-5 minutter.
Tilsæt hønsebouillon eller postevand og evt. hvidvin. Lad det koge indtil grøntsagerne er møre – cirka 20 minutter.
Tilsæt mælk eller fløde og blend suppen glat med en stavblender.
Og så til det vigtige:
Smag til med citronskal, citronsaft, salt og peber og blend gerne
suppen igen.
Lige før servering:
Hak persille og skær forårsløg – blend evt. suppen en sidste gang.
Suppen anrettes i skåle og pyntes med persille, forårsløg, evt.
sprødristet bacon, græskarkerner og olivenolie. Suppen er rigtig god med ostebrød eller croutoner – dette er selvfølgelig efter fri fantasi.
God fornøjelse!